Läksimme liikkeelle ihan Hesarin lehti-ilmoituksen pohjalta. Olimme tähän asti käyneet katsomassa kymmeniä käytettyjä asuntoja ja tutustuneet myös uusien talojen toimittajiin. Pääkaupunkiseudun tonttien mieletön hintataso oli vain estänyt meitä etenemästä sen pitemmälle.
Lopen tonttimarkkinat pidettiin siis 25.9.2004 ja niillä kunta esitteli ansiokkaasti tonttien lisäksi myös itseään muutenkin.
Kävimme ensin katsomassa Launosissa olevia tontteja, mutta halusimme nähdä myös jonkin verran lähempänä työpaikkojamme sijaitsevan Läyliäisten tontit kylän hassusta nimestä huolimatta.
Siellä oli Rekolan alueella lähes tasaista peltoaluetta, josta valitsimme Ratamotie 4 osoitteessa sijaitsevan 1360 m2 tontin 6876,00 € järisyttävän edulliseen hintaan. Tässä vaiheessa (kahden viikon sisällä varauksesta) meidän piti maksaa varausmaksu (336,00 €) ja loppuosuus sekä varsinainen tonttikauppa sitten kolmen kuukauden sisällä. Lisäksi kunta lupasi kaikille vuoden 2004 aikana tonttikaupan tehneille vielä säkillisen perunaa, veneen ja venepaikan kaupanpäälliseksi.
Lainaa 0, taloa maksettu 395,66 €.